Home > > Kirándulás a Dunakanyarba

Kirándulás a Dunakanyarba

Kirándulás a Dunakanyarba
A varázslatos Dunakanyar - Esztergom, Visegrád és Szentendre

Please select tour information

Prices
Please note that our prices include transfer and that they may vary according to the special features if each tour. The below prices are indicative, you will receive your personal quotation upon submitting your request.
  Tours of Budapest
  Half Day Full Day
1-2 person 120 € 180 €
3-6 person 180 € 220 €
     
  Tours of Hungary
  Full day
1-2 person 220 € - 380 €
3-8 person 260 € - 460 €
     
     

Tour description

 

Egésznapos kirándulás a Dunakanyarba, amely az UNESCO Világörökségí cím várományosa.

Útban Esztergom felé megállunk Piliscsabán, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemnél,amelynek itt található épületeit Makovecz Imre, a 2011-ben elhunyt neves magyar építész tervezte.

 Esztergom Magyarország egyik legrégebbi városa, az Árpád-házi királyok székhelye, 1242-ig országunk fővárosa. Megnézzük a Várat, amelynek építését még Géza fejedelem kezdte a X. században, és ahol Szent István királyunk született, nevelkedett, keresztelkedett, és Magyarország első királya lett. A Vár kiemelkedő látnivalója a románkoriVárkápolna és Vitéz János egykori dolgozószobája, amelyet Sandro Botticellinek tulajdonított freskók díszítenek. Esztergom a római katolikus egyház magyarországi központja. Székesegyháza Európa egyik legnagyobb bazilikája, és egyúttal az ország legmagasabb épülete. Itt található országunk egyik legszebb épen maradt reneszánszkori emléke, a Bakócz-kápolna.  A Székesegyházi Kincstár világviszonylatban is kiemelkedő egyházi gyűjteménnyel rendelkezik.  A bazilika és a kincstár megtekintése után sétát teszünk a műemléki védelem alatt álló barokk belvárosban. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz a Keresztény Múzeum megtekintésére is.

Belépő az Esztergomi Székesegyház kincstárába: 800.-/400.- HUF/fő

Visegrádra indulunk tovább a Duna mentén. Az első Fellegvár 1247 és 1251 között épült, jelentős kibővítését Károly Róbert végezte el, miután 1323-ban székhelyét Visegrádra helyezte át. Látnivalói: a Szent Korona kiállítás, a Panoptikum (az 1335-ös visegrádi királytalálkozó emlékére), a középkori fegyvertörténeti kiállítás és a szabadtéri középkori hadieszköz bemutató. A Visegrádi Királyi Palota, amelynek építését még Nagy Lajos király kezdte meg a XIV. században, fénykorát Corvinus Mátyás idején élte, aki még európai viszonylatban is híres reneszánsz palotává alakította. A csodás reneszánsz emlékek között megtekinthető a Giovanni Dalmata faragta Herkules-kút és a Múzsák kútja, az udvart övező gótikus kerengő felett épített, bábos korláttal díszített reneszánsz loggia, a palotakápolna, amelynek szentségházát carrarai márványból Firenzében faragták, a királyi pár egykori lakó- és fogadószobái, és a reneszánsz kertek.

Belépők: Fellegvár 1700.-/850.- HUF/fő,   Királyi Palota: 1100.-/550.-HUF/fő

A varázslatos Szentendre mediterrán hangulata évszázadok folyamán alakult ki. A rómaiak után magyarok, majd a török hódítás elől menekülő szerbek telepedtek meg itt még a XIII. században, hozva magukkal vallásukat és kultúrájukat. A XVIII. századtól kezdve dalmátok, németek, görögök, szlovákok érkeztek, minden telepes hozáadva valamit a város egyre gyarapodó kultúrális örökségéhez. A századok tarka emlékeit őrzik a délies hangulatú, barokk polgárházak, a szerb, evangélikus és katolikus templomok, a macskaköves sikátorok, szűk utcácskák, a köztéri szobrok. Sétánk során megnézzük a XVIII. századi kereskedőházakat, mint  a Szerb Kereskedőház, a Dumtsa-, Dimcsics- , Ráby- és Bóbics-ház -, és a régi só- és vámházat a Fő-téren, a Városházát, a Szerb Keresztet, a Blagovesztenszka szerb orthodox templomot, a Tobakosok keresztjét, és felsétálunk a „Zichy-templomhoz”, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városkára és a Dunára. Az érdeklődök számos múzeum közül választhatnak: Kovács Margit Gyűjtemény, Ferenczy és Barcsay Múzeum, Marcipán Múzeum, Babamúzeum, Szerb Egyháztörténeti Gyűjtemény, Karácsony Múzeum, és a Művészetmalom kiállításai, hogy csak a legismertebbeket említsük.

Ár: 3.600.- HUF/fő (idegenvezetővel, autóbusszal)

A túra min. 15 fő jelentkezése esetén indul.


Ask a question about this tour

We will respond as soon as possible Leave your number if you would like assitance by phone Kirándulás a Dunakanyarba Please ask your question in English if possible