Home > > Kirándulás Gyulára és Békésszentandrásra

Kirándulás Gyulára és Békésszentandrásra

Kirándulás Gyulára és Békésszentandrásra
Várfürdő, Várszínház, gyulai kolbász és a Parlament szőnyegei

Please select tour information

Prices
Please note that our prices include transfer and that they may vary according to the special features if each tour. The below prices are indicative, you will receive your personal quotation upon submitting your request.
  Tours of Budapest
  Half Day Full Day
1-2 person 120 € 180 €
3-6 person 180 € 220 €
     
  Tours of Hungary
  Full day
1-2 person 220 € - 380 €
3-8 person 260 € - 460 €
     
     

Tour description

Gyula, ez a kis alföldi város műemlékekben és látnivalókban igen gazdag. A város szimbóluma a Gyulai Vár, ez  a XV. század első felében épült egyetlen épen maradt alföldi téglavár és a Gyulai Várfürdő. A vár  24 kiállítótermében végigjárhatjuk közel hét évszázad történelmét. A Várkilátóból gyönyörű panoráma nyílik a városra.

Belépő: 1500.- / 700.- HUF/fő

A városnéző séta során megnézzük a Ladics- és Sciffert-házat, a Százéves Cukrászdát, és meglátogatjuk az Erkel Ferenc Múzeumot is. A Gyula város híres szülötte tiszteletére  1968-ban megnyitott múzeumban az "Erkel Ferenc és kora 1810-1893" címmel történelmi és zenetörténeti kiállítás keretében megtekinthetők többek között eredeti kéziratok, ezüstserlegek és harmóniumok.

Belépő: 1000.- / 600.- HUF/fő
Kombinált jegy: (Gyulai Vár, Erkel Emlékház, Kohán Képtár, Ladics Ház) 3100.- HUF/fő

Ha már Gyula, - a híres gyulai kolbász „szülőhelye” - akkor a látogatás nem teljes a Húsipari Történeti Kiállítás meglátogatása nélkül. Az 1985-ben megnyitott kiállítás anyagát saját gyűjtésből, illetve a Gyulai és környékbeli hentes családok által a múzeum részére átadott eszközökből állították össze.

Útban hazafelé megállunk Békésszentandráson, ahol a világhíres kézi csomózású perzsa szőnyeg készül. Békésszentandrási szőnyeg díszíti a magyar Parlamentet, a washingtoni Fehér Házat, a Windsori Kastélyt és számos nagykövetséget is Budapesten.

Ár: 7.200.- HUF/fő (autóbusszal, idegenvezetéssel)

A túra min. 15 fő jelentkezése esetén indul.


Ask a question about this tour

We will respond as soon as possible Leave your number if you would like assitance by phone Kirándulás Gyulára és Békésszentandrásra Please ask your question in English if possible