Home > > Kirándulás Kaposmérőre

Kirándulás Kaposmérőre

Kirándulás Kaposmérőre
Élő történelemóra a Kassai-völgyben

Please select tour information

Prices
Please note that our prices include transfer and that they may vary according to the special features if each tour. The below prices are indicative, you will receive your personal quotation upon submitting your request.
  Tours of Budapest
  Half Day Full Day
1-2 person 120 € 180 €
3-6 person 180 € 220 €
     
  Tours of Hungary
  Full day
1-2 person 220 € - 380 €
3-8 person 260 € - 460 €
     
     

Tour description

A Kaposmérő mellett elterülő Kassai-völgy a 80-as évek végétől épül és szépül. Jelenleg ez a hely a lovasíjászat világközpontja. A lovasíjászat anyanyelve a magyar, az edzések levezetése a világon mindenütt magyarul történik. A Kassai-völgyben 1990 óta kerülnek megrendezésre azok a történelemórák, melyek az íjkészítést, valamint a népvándorlás kori harcmodort és életformát mutatják be. Az érdeklődők megtekinthetik a bemutató termet, ahol kézimunkával és a legmodernebb technológiák felhasználásával készült íjak, nyilak és lovasíjász nyergek láthatók. Ezután a csoport programja a Völgyben folytatódik. A Völgy egy 15 hektáros terület, amely ma a lovasíjászat világközpontja, nemzetközi versenyek és edzőtáborok színhelye. A speciálisan a lovasíjászatra kiképzett 12 ló ősi ridegtartásban szabadon él ezen a területen. Egy harci bemutató a lovasíjászat legmagasabb szintjével ismerteti meg az idelátogatókat. A nyereg, a lószerszám, a fegyverek, mind ősi történelmünket idézik. Miután a látogatók megtekintették a bemutatót, mindenki lóra ülhet egy kör erejéig a lovardában, majd gyakorolhatja az íjászatot őseink rettegett visszacsapó összetett íjával. Akinek van sütnivalója, a Kassai-völgy a közös tábortűznél várja! Lehetőség van közös beszélgetésre Kassai Lajossal, aki  íjkészítő mester, a modernkori lovasíjászat megteremtője, világbajnok, és az egyetlen ember a világon, aki képes volt váltott lovakon megállás nélkül 24 órán keresztül lovasíjászni.

Belépő: 1000.-/500.- HUF/fő

 

Ár: 6.400.- HUF/fő (idegenvezetéssel, autóbusszal)

 A túra min. 15 fő jelentkezése esetén indul.


Ask a question about this tour

We will respond as soon as possible Leave your number if you would like assitance by phone Kirándulás Kaposmérőre Please ask your question in English if possible