Home > > Pozsony, a koronázó város

Pozsony, a koronázó város

Pozsony, a koronázó város
Kirándulás a koronázóvárosba

Please select tour information

Prices
Please note that our prices include transfer and that they may vary according to the special features if each tour. The below prices are indicative, you will receive your personal quotation upon submitting your request.
  Tours of Budapest
  Half Day Full Day
1-2 person 120 € 180 €
3-6 person 180 € 220 €
     
  Tours of Hungary
  Full day
1-2 person 220 € - 380 €
3-8 person 260 € - 460 €
     
     

Tour description

Pozsony  a legfiatalabb európai metropoliszok egyike, 1993. január 1. óta Szlovákia fővárosa. Pozsony történelme 2000 évre nyúlik vissza, és a város kiemelkedő szerepet játszott Magyarország történelmében is, mivel 267 éven át itt zajlottak le a magyar királyok koronázási ünnepségei. Tíz király, egy királynő és nyolc királyi feleség került Pozsonyban megkoronázásra.

Ellátogatunk a Pozsonyi Várba, megnézzük a Szlovák Parlamentet, a Szlovák Nemzeti Színházat és a Grassalkovich Palotát, amely ma a szlovák miniszterelnök lakhelye, és  felfedezzük Pozsony Óvárosát is. Megnézzük a Szent Márton koronázási templomot, a Szent Mihály kaput, a régi nemesi palotákat, mint a Pálffy, Eszterházy és Erdődy paloták, a Régi Városházát, a Prímás Palotát, a Klarisszák templomát, végigmegyünk az egykori koronázási útvonalon, és megnézzük, hol tartották egykor országgyűléseinket és hol alapított Mátyás király egyetemet 1465-ben.

Ár: 5.900.-/fő (utazás autóbusszal, idegenvezetés)

A túrák min.15 fő jelentkezése esetén indulnak.


Ask a question about this tour

We will respond as soon as possible Leave your number if you would like assitance by phone Pozsony, a koronázó város Please ask your question in English if possible