Home > > Kirándulás Egerbe és Miskolcra

Kirándulás Egerbe és Miskolcra

Kirándulás Egerbe és Miskolcra
Bor és történelem

Please select tour information

Prices
Please note that our prices include transfer and that they may vary according to the special features if each tour. The below prices are indicative, you will receive your personal quotation upon submitting your request.
  Tours of Budapest
  Half Day Full Day
1-2 person 120 € 180 €
3-6 person 180 € 220 €
     
  Tours of Hungary
  Full day
1-2 person 220 € - 380 €
3-8 person 260 € - 460 €
     
     

Tour description

Miskolc Magyarország harmadik legnépesebb városa, amely történelmünk minden korszakából őriz műemlékeket. Sétánkat a gótikus Avas templomnál kezdjük amelynek 1570-ben épült reneszánsz harangtornya a város egyik szimbóluma.  A belvárosban megnézzük a Megyeházát, az Erzsébet fürdőt, a Miskolci Nemzeti Színházat, a Setét Kaput és a Rákóczi házat, a barokk minorita és luteránus templomot, a Kakas és Deszka templomot, és a Szerb Orthodox templomot és egyházművészeti gyűjteményt, ahol Közép-Európa legnagyobb ikonosztáza található. A Szinva part Miskolc belvárosában ma szépen kiépített park és sétány, ahol Mancs, a híres magyar mentőkutya szobra is áll. A diósgyőri vár még a XIII. században épült, és fénykorát Anjou Károly Róbert és Nagy Lajos király alatt élte. A várban ma viaszmúzeum, pénzverdei és fegyverkiállítás található, és megnézhetünk egy igazi, középkori lovagi torna bemutatót is.

Eger felé a Bükk csodálatos erdei útján megyünk, közben megnézzük a Lillafüredi Palotaszállót és a közeli pisztrángos tavakat is.

Eger legismertebb műemléke az Egri Vár és a török minaret, de a város barokk műemlékekben is gazdag, és egyik történelmi borvidékünk középpontja is. Városnéző sétát teszünk a történelmi belvárosban (Egri Székesegyház, Megyeháza, Dobó tér, Püspöki Palota, Lyceum és  SpeculaFazola kapuk, Minorita templom, Telekessy Patika…..) és az Egri Várban. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz a Gárdonyi Géza Emlékmúzeum felkeresésére is. A kirándulást a híres egri bor kóstolgatásával a Szépasszonyvölgyben fejezzük be.

Ár: 6.200.- HUF/fő (autóbusszal, idegenvezetéssel)

A túra min. 15 fő jelentkezése esetén indul.


Ask a question about this tour

We will respond as soon as possible Leave your number if you would like assitance by phone Kirándulás Egerbe és Miskolcra Please ask your question in English if possible