Home > > Kirándulás Miskolcra és Kassára

Kirándulás Miskolcra és Kassára

Kirándulás Miskolcra és Kassára
Kassa, a Felvidék kapuja

Please select tour information

Prices
Please note that our prices include transfer and that they may vary according to the special features if each tour. The below prices are indicative, you will receive your personal quotation upon submitting your request.
  Tours of Budapest
  Half Day Full Day
1-2 person 120 € 180 €
3-6 person 180 € 220 €
     
  Tours of Hungary
  Full day
1-2 person 220 € - 380 €
3-8 person 260 € - 460 €
     
     

Tour description

Miskolc hazánk harmadik legnépesebb, látnivalókban igen gazdag városa, amelynek még Károly Róbert adományozott városi rangot és kiváltságokat. Középkori vára a Diósgyőri Vár, ahol fegyvergyűjtemény és panoptikum mutatja be Miskolc XIV. – XV. századi történelmét. A várlátogatás után rövid sétát teszünk a belvárosban (Avasi Református Templom, Megyeháza, Erzsébet Fürdő, Rákóczi ház, Setét kapu, Miskolci Színház, Minorita templom, Szinva part) és megnézzük a Kakas-templomot, és a Deszkatemplomot is.  

Belépő: Diósgyőri Vár 700.-/450.- HUF/fő

Kassát még Nagy Lajos király emelte városi rangra, és a város történelmünkben mindig fontos szerepet játszott. Városnéző sétánk során megnézzük Kassa belvárosában a Szent Erzsébet székesegyházat, a Szent Mihály kápolnát, az Orbán tornyot, a Lőcsei házat, a régi Fekete Sas fogadót, a régi Megyeházát és Városházát, a Koldus-házat, a Ferences és a Premontrei templomot, a Színházat, a Forgách, Csáky, és Andrássy palotát, az Immaculata szobrot, a Szepességi Kamara egykori épületét, a Rákóczi házat, és az óváros minden egyéb látnivalóját. A Hóhérbástya, a Református templom és a Miklós börtön mellett áll a Rodostó ház, amely annak a törökországi háznak az utánzata, ahol II. Rákóczi Ferenc  fejedelem 1720 és 1735 között száműzetésben élt, és halt meg.

Belépők: Szent Erzsébet dóm és Rákóczi kripta 1,40 EUR/fő

               Rodostó ház: 2-3 EUR/fő

 

Ár: 8.200. HUF/fő autóbusszal, idegenvezetéssel

 

A túra min. 15 fő jelentkezése esetén indul.


Ask a question about this tour

We will respond as soon as possible Leave your number if you would like assitance by phone Kirándulás Miskolcra és Kassára Please ask your question in English if possible