Home > > Fertőd és Nagycenk

Fertőd és Nagycenk

Fertőd és Nagycenk
A magyar Versailles és a legnagyobb magyar emlékezete

Please select tour information

Prices
Please note that our prices include transfer and that they may vary according to the special features if each tour. The below prices are indicative, you will receive your personal quotation upon submitting your request.
  Tours of Budapest
  Half Day Full Day
1-2 person 120 € 180 €
3-6 person 180 € 220 €
     
  Tours of Hungary
  Full day
1-2 person 220 € - 380 €
3-8 person 260 € - 460 €
     
     

Tour description

Nagycenk Széchenyi István, a legnagyobb magyar faluja. A családi kastélyban az ő életével foglalkozó Széchenyi István Emlékmúzeum kapott helyet, ahol a család történetét bemutató kiállítás mellett Széchenyi István közéleti munkásságát, gazdasági tevékenységét, műszaki alkotásait őrző emlékeket szemlélhetünk meg. Helyet kapott itt a Lánchíd építéstörténete, a folyamszabályozásokkal a közlekedésfejlesztéssel, (gőzhajózás, vasút), az úthálózat korszerűsítésével, megépítésével kapcsolatos tárgyi és képi anyag, valamint a korszerű majorgazdálkodás, a ló, juh- és selyemhernyó-tenyésztés, gőzmalomépítés dokumentumai. Nagycenk plébániatemploma mögött helyezkedik el a községi temető, amelynek közepén áll a Széchényi-család temetkezési helyéül szolgáló sírbolt, a Széchenyi Mauzóleum.  A nagycenki Széchenyi-kastély közelében  1972-ben épült meg a Közlekedési Múzeum 760 mm nyomtávolságú, gőzüzemű múzeumvasútja, a Széchenyi Múzeumvasút. A Múzeumvasút végállomásánál találjuk a Közlekedési Múzeum szabadtéri kiállítását, ahol század eleji kisvasúti mozdonyokat és vagonokat mutatnak be.

„Amit a császár megtehet, azt én is megtehetem!" E mondat jegyében épült fel az ország legnagyobb és legfényűzőbb barokk-rokokó kastélya, a fertődi Esterházy kastély. A csodálatos kastélyegyüttes kiépítése és fénykora Esterházy „Fényes" Miklós herceghez kötődik, aki 1762-től haláláig, 1790-ig folyamatosan építkezett, hogy létrehozza az uralkodói udvarokhoz mérhető rezidenciáját. A kastély parkja és a kapcsolódó táj a barokk kertművészet legérettebb magyarországi alkotása. Joseph Haydn és Eszterháza két elválaszthatatlan név az európai zene történetében. A nagy osztrák zeneszerzõ aktív korszakának mintegy a felében, 1766-tól 1790-ig itt lakott, és az év legnagyobb részét itt is töltötte.

 

Ár: 6.600.- HUF/fő idegenvezetéssel, autóbusszal

A túra min. 15 fő jelentkezése esetén indul.


Ask a question about this tour

We will respond as soon as possible Leave your number if you would like assitance by phone Fertőd és Nagycenk Please ask your question in English if possible