Home > > Győr, Lébény és Pannonhalma

Győr, Lébény és Pannonhalma

Győr, Lébény és Pannonhalma
Egy csodaszép barokk város, egy románkori templom és egy UNESCO Világörökségi hely

Please select tour information

Prices
Please note that our prices include transfer and that they may vary according to the special features if each tour. The below prices are indicative, you will receive your personal quotation upon submitting your request.
  Tours of Budapest
  Half Day Full Day
1-2 person 120 € 180 €
3-6 person 180 € 220 €
     
  Tours of Hungary
  Full day
1-2 person 220 € - 380 €
3-8 person 260 € - 460 €
     
     

Tour description

Egésznapos kirándulás Győrbe, Lébénybe és Pannonhalmára

Győr a turisztikai látnivalók számát tekintve Magyarország harmadik leggazdagabb városa,  amely 1989-ben elnyerte a műemlékvédelem Europa Nostra-díját is.

Városnéző sétánkat a Városházánál kezdjük, innen indulunk a Belváros felé.  A történelmi belváros egyik legjellemzőbb építészeti vonása  az utcasarkokon elhelyezett zárt sarokerkély, amely a barokk lakóházakat és az utcák hangulatát egyedivé varázsolja. A gyönyörű barokk belváros szinte mindegyik épülete védett műemlék. Megnézzük az Altabak-, az Ott-, a Vastuskós-, az Apatur-, a Rozália-házat, a házat, ahol Napoleon a győri csata idején 1809-ben megszállt, az Eszterházy- és Zichy-palotát, a Régi Városházát, a toszkán loggiás udvaros Curia Nobilitaris-t, a Torkos-palotát, a Frigyláda- és a Mária-szobrot, a Loyolai Szent Ignác bencés templomot és Győr belvárosának szinte minden nevezetességét. A városnéző sétát a Győri Székesegyházban fejezzük be, a templom és a Szent László-herma – Magyarország a Szent Jobb után második legjelentősebb szakrális emléke - megtekintésével.

A kirándulást Lébényben folytatjuk. A román stílusban gyönyörűen felújított lébényi templom vagy hivatalos nevén Szent Jakab apostol plébániatemplom országos hírű nevezetességünk, Magyarország egyik legjelentősebb középkori építészeti emléke, és a híres zarándokút, a spanyolországi Santiago de Compostelába vezető El Camino része. (Belépő: 500.-/300.- HUF/fő)

A kirándulás utolsó állomása a Pannonhalmi Bencés Főapátság, amely az UNESCO Világörökség része. Tárlatvezetés keretében tekintjük meg az Altemplomot és Bazilikát, a Porta Speciosát, a Kerengőt, a barokk Refektóriumot és Könyvtárat. A látogatás a Fogadóépületben kezdődik egy 15 perces – a bencés szerzetességet és az apátság belső életét bemutató – film megtekintésével. (Belépő: 2000.- /1000.- HUF/fő)

Lehetőség lesz a Gyógynövénykert és az Apátsági Pincészet meglátogatására is.

 

Ár: 6.900.- HUF/fő (autóbusszal, idegenvezetéssel)

A túra min. 15  fő jelentkezése esetén indul.


Ask a question about this tour

We will respond as soon as possible Leave your number if you would like assitance by phone Győr, Lébény és Pannonhalma Please ask your question in English if possible