Home > > Kirándulás Pécsre és Pécsváradra

Kirándulás Pécsre és Pécsváradra

Kirándulás Pécsre és Pécsváradra
Kétezer év történelme - Pécs és Pécsvárad

Please select tour information

Prices
Please note that our prices include transfer and that they may vary according to the special features if each tour. The below prices are indicative, you will receive your personal quotation upon submitting your request.
  Tours of Budapest
  Half Day Full Day
1-2 person 120 € 180 €
3-6 person 180 € 220 €
     
  Tours of Hungary
  Full day
1-2 person 220 € - 380 €
3-8 person 260 € - 460 €
     
     

Tour description

A különleges klímájú Pécs- Magyarország ötödik legnagyobb városa – 2010-ben, mint Európa Kulturális Fővárosa, a világ 20 legjobb úti célja között volt. Pécsett, a római kortól kezdve a török időkön át napjainking több, mint 250 műemlék található, és egész évben kulturális programok sokasága várja a látogatókat.

Pécs utcáin sétálva feltárul előttünk húsz évszázad történelme, egymásra rakódott-rétegződött hagyatéka: a római kori elődváros nyomai, a IV. századi Ókeresztény Sírkamrák (az UNESCO Világörökség része), Magyarország első egyeteme, a fallal határolt középkori belváros, Ferhád pasa és Gazi Kasim dzsámija, Idrisz Baba türbéje, a német polgárházak, a Dóm épületegyüttese, a Püspöki Palota, a Pécsi Zsinagóga, a Zsolnay-negyed, és még számos látnivaló. Megnézzük a Zsolnay Múzeumot, ás az érdeklődöknek lehetőségük lesz a Csontváry Múzeum meglátogatására is.

Belépők:   Ókeresztény Sírkamrák 1700.-/900.- HUF/fő

                Zsolnay Múzeum 1200.-/600.-HUF/fő

Pécs után Pécsváradra utazunk. A nagymúltú, gyönyörű fekvésű, hangulatos város legismertebb nevezetessége a Szent István alapította egykori monostora Vár, amelynek országos ritkaságszámba menő látnivalója a X. századi kápolna, korabeli freskómaradványokkal. A vár és a romkert a magyar románkori, gótikus és reneszánsz építészet kiemelkedő emlékeit őrzi.

Ár: 6.900.- HUF/fő (autóbusszal, idegenvezetéssel)

A túra min. 15 fő jelentkezése esetén indul.


Ask a question about this tour

We will respond as soon as possible Leave your number if you would like assitance by phone Kirándulás Pécsre és Pécsváradra Please ask your question in English if possible