Home > > Tokaj és Sárospatak

Tokaj és Sárospatak

Tokaj és Sárospatak
A legszebb magyar reneszánsz vár és egy világhírű borút

Please select tour information

Prices
Please note that our prices include transfer and that they may vary according to the special features if each tour. The below prices are indicative, you will receive your personal quotation upon submitting your request.
  Tours of Budapest
  Half Day Full Day
1-2 person 120 € 180 €
3-6 person 180 € 220 €
     
  Tours of Hungary
  Full day
1-2 person 220 € - 380 €
3-8 person 260 € - 460 €
     
     

Tour description

A kirándulás első megállója Vizsoly amely az első magyar Biblia „születési” helye, és ahol a Református templomban a Károli Gáspár fordította Bibliából egy eredeti példány is látható. Vizsolyról Sárospatakra utazunk. Sárospatak legismertebb látnivalója a gyönyörűen helyreállított Sárospataki Vár (Rákóczi Múzeum, Vártemplom és Rotunda, Perényi és Lórántffy loggia, reneszánsz lakótorony, Múzsák Temploma, és Szent Erzsébet szobor), és a Bodrog-parti Athénként is emlegetett, 1531-ben alapított Sárospataki Református Kollégium, az ország egyik legrégebben fennálló oktatási intézménye.

Belépő: Vizsoly 200.- HUF/fő     Sárospataki Vár: 840.- HUF/fő

Sárospatak után Tokaj-hegyalja felé vesszük az irányt, amely Magyarország történelmileg leghíresebb bortermelő régiója, 1737 óta a világ első zárt borvidéke, és 2002 óta az UNESCO Világörökség része. Bodrogkeresztúr után megnézzük Tokaj  történelmi belvárosát, ahol a Tokaji Múzeum egy itt élt görög bortermelő család egykori házában, a Rákóczi-pince, és a Rákóczi-kút is található. Tokajon kóstolót kapunk a  nemespenésszel fedett pincékben érlelt  „tokajiból”, amit XIV. Lajos a királyok borának, a borok királyának (vinum regum, rex vinorum) nevezett, és mindent megtudunk a világhíres borról.

Belépő. Tokaj Múzeum 600.- /300.- HUF/fő

Ár: 11.600.- HUF/fő (autóbusszal, idegenvezetéssel, borkóstolóval)

A túra min.15 fő jelentkezése esetén indul.


Ask a question about this tour

We will respond as soon as possible Leave your number if you would like assitance by phone Tokaj és Sárospatak Please ask your question in English if possible