Home > > Barangolás Somogyban - Somogyvár, Buzsák, Kaposvár és Andocs

Barangolás Somogyban - Somogyvár, Buzsák, Kaposvár és Andocs

Barangolás Somogyban - Somogyvár, Buzsák, Kaposvár és Andocs
Koppány vára, a Festők Városa, egy világhírű kegytemplom, gombócleves és dödölle

Please select tour information

Prices
Please note that our prices include transfer and that they may vary according to the special features if each tour. The below prices are indicative, you will receive your personal quotation upon submitting your request.
  Tours of Budapest
  Half Day Full Day
1-2 person 120 € 180 €
3-6 person 180 € 220 €
     
  Tours of Hungary
  Full day
1-2 person 220 € - 380 €
3-8 person 260 € - 460 €
     
     

Tour description

Koppány vára, Somogyvár, már a középkorban jelentős kultikus és kulturális központ volt. Apátsága, amely a kor egyik legnagyobb és legelegánsabb létesítménye volt, több mint 900 évvel ezelőtt épült. Az ott élő szerzetesek az apátság falai között vetették papírra a legkorábbi magyar nyelvű szövegemléket, a Halotti Beszéd és Könyörgést. Negyven évig itt volt a nyughelye a kolostoralapító magyar lovagkirálynak, Szent Lászlónak. A bencés apátság és székesegyház  romegyüttese 1983 óta  Nemzeti Emlékhely.

A több mint 500 éves Buzsák virágzó hagyományai, építészeti látnivalói, hagyományos rendezvényei jelentős idegenforgalmi vonzerővel bírnak. A háromféle ősi hímzést – a „vézás”t, a „rátétes”t és a „boszorkányos”t - ma is varrják a falu asszonyai, és a szebbnél szebb darabokat bárki megnézheti, hiszen nyáron, az utcán 8-10 asszony is hímez egy- egy csoportban. A legszebb darabok a Faluház kiállításán megtekinthetők. A Nyera Csárdában kóstolót kapunk a somogyi gasztronómiából, mint a pompos, a gombócleves és a dödölle.

"Somogyország fővárosa", a hét dombra épült Kaposvár. Városnéző sétánkon megnézzük  a Nagyboldogasszony Székesegyházat, a neoreneszánsz Városházát,  a XVIII. századi barokk stíluselemeket magán viselő Dorottya-házat, amely Csokonai Vitéz Mihály vígeposzáról kapta a nevét, a több, mint 100 éves  Csiky Gergely Színházat,  a Kaposvári Egyetem modern épületét, a Ripp-Rónai és Vaszary Múzeumot, a Kemény palotát, az Arany Oroszlán patikát, a régi Megyeházát, az Anker házat és a város többi nevezetességét is.

Kirándulásunk utolsó megállója Andocs, amelynek kápolnája és temploma a török hódoltság idejétől látogatott, híres búcsújáróhely hely. A gyönyörű, gótikus alapokra épült barokk kegytemplommal egybeépített egykori kolostor földszintjén látható a Mária-ruhák Múzeuma. Az Európában egyedülálló gyűjteményben ma már több mint 258 öltözéke van a „Mária-ruhatárnak", amelynek elsö darabját még Széchenyi Katalin grófnő ajándékozta a kegyszobornak 1747-ben. Azóta a szobor nem csak Magyarországról, de a világ minden tájáról kapott már ajándék öltözetet. A híres andocsi Mária-szobrot a hívők minden második hét péntekjén hagyományos rituálé keretében öltöztetik fel a színpompás hímzésekkel, gyakran népies motívumokkal díszített palástokba.

 

Ár: 9.200.- (utazás autóbusszal, ebéd Buzsákon, idegenvezetés)

A túra min. 15 fő jelentkezése esetén indul.


Ask a question about this tour

We will respond as soon as possible Leave your number if you would like assitance by phone Barangolás Somogyban - Somogyvár, Buzsák, Kaposvár és Andocs Please ask your question in English if possible