Home > > Keszthely, a Balaton fővárosa

Keszthely, a Balaton fővárosa

Keszthely, a Balaton fővárosa
Egy barokk kastély, egy díjnyertes majorság és a világ egyik legnagyobb termáltava

Please select tour information

Prices
Please note that our prices include transfer and that they may vary according to the special features if each tour. The below prices are indicative, you will receive your personal quotation upon submitting your request.
  Tours of Budapest
  Half Day Full Day
1-2 person 120 € 180 €
3-6 person 180 € 220 €
     
  Tours of Hungary
  Full day
1-2 person 220 € - 380 €
3-8 person 260 € - 460 €
     
     

Tour description

Keszthely a Balaton fővárosa. A város legismertebb műemléke a barokk Festetics-kastély, amely Magyarország negyedik legnagyobb kastélyaként jelentős kiállításokkal várja a látogatókat. A 18 termet magában foglaló enteriőr-kiállítás eredeti vagy korhűen rekonstruált belső terei a XVIII.-XIX. századi főúri életformát mutatják be. A kastély legnagyobb értéke Magyarország egyetlen épen maradt főúri magánkönyvtára, a Helikon Könyvtár. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz a Vadászati Kiállítás, a Pálmaház, a Kastélypark, a Hintókiállítás és a Történelmi Modellvasút Kiállítás megtekintésére, és a kastély 500 éves pincéiben helyet kapott Balatoni Borok Házának meglátogatására is.

A Hévízi tó a világon a második legnagyobb kiterjedésű természetes termál tó, amelynek hőmérséklete télen sem süllyed 26-29 fok alá. A tó nevezetessége a több, mint száz éve idetelepített tündérrózsa. A város mediterrán jellegű mikroklímája a tó főbejáratához vezető Schulhof Vilmos sétányon érzékelhető leginkább, ahol  kora tavasztól késő őszig színpompás virágokban, egzotikus örökzöldekben, platánfasorban, kőrisfákban, mocsárciprusokban, és kínai ősfenyőkben gyönyörködhetünk. Hévízen az első fürdőházakat 1795-ben Festetics György építtette.A Szent András Reumakórház történelmi épületei az 1870-es években épültek. Hévíz a magyar művészettörténetben is számon tartott  műemléke a középkori Szent Magdolna templom, amelyet a renoválást követően korhű berendezési tárgyakkal látták el, így ma eredeti hangulatában tekinthetik meg a látogatók.

Az 1994-ben Európa Nostra-díjat nyert Szántódpuszta egy 18–19. századi, páratlan majorsági műemlék-együttes. Mintegy harminc épülete egy 150-200 évvel ezelőtti tipikus majorsági birtok eredeti állapotát őrzi. Szántódpuszta ma számos képzőművészeti, kultúrtörténeti és néprajzi kiállításnak ad otthont, amelyek között a Balaton révhajózási története és a  balatonendrédi vert csipke története is szerepel. Itt található a Balaton egyetlen akváriuma, mely a tó élővilágát mutatja be.

 

Ár: 6.700.- HUF/fő autóbusszal, idegenvezetéssel

 A túra min. 15 fő jelentkezése esetén indul.


Ask a question about this tour

We will respond as soon as possible Leave your number if you would like assitance by phone Keszthely, a Balaton fővárosa Please ask your question in English if possible