Home > > Szeged, a napfény városa

Szeged, a napfény városa

Szeged, a napfény városa
Paprika, szalámi és halászlé - Szeged

Please select tour information

Prices
Please note that our prices include transfer and that they may vary according to the special features if each tour. The below prices are indicative, you will receive your personal quotation upon submitting your request.
  Tours of Budapest
  Half Day Full Day
1-2 person 120 € 180 €
3-6 person 180 € 220 €
     
  Tours of Hungary
  Full day
1-2 person 220 € - 380 €
3-8 person 260 € - 460 €
     
     

Tour description

Szeged a napfény városa, hiszen itt a legmagasabb az országban a napsütéses órák száma. A látogatókat számtalan látnivaló  csábítja ide. A város egyik fő szimbóluma az 1879-es nagy árvíztől megmenekültek hálájából 1930-ra felépült, lenyűgöző méretű neoromán Dóm, ismert nevén Fogadalmi-Templom. A Dóm téren a jellegzetes, vörös téglás árkádok alatt végigsétálhatunk a város hírességeit ábrázoló szobrok és domborművek előtt, itt rendezik évente a Szegedi Szabadtéri Játékokat is, itt található a Hittudományi Főiskola, a Püspöki Palota,  a híres Zenélő Óra, és a Szent Dömötör-torony, a város legidősebb, XI. századi alapokon nyugvó építménye.Városnéző sétánkon megnézzük a Városházát, a szegedi Sóhajok Hídját, a mediterrán hangulatú Belvárost, a Szegedi Tudományegyetemet, a Hősök Kapuját, a Reök Palotát, a dorozsmai szélmalmot, a gótikus Havas Boldogasszony Templomot, és a város még számos látnivalóját.

Ha Szeged, akkor paprika, szalámi és halászlé! A Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum – ahol a látogatóink szalámikóstolót, szegedi paprika termékmintát, téliszalámi-vásárlási kedvezményt és ajándék képeslapot kapnak - a világhírű Pick-szalámi és a szegedi paprika készítésének teljes folyamatát mutatja be 1869-től.

Belépő: 980.-/ 740.- HUF/fő

Ebéd: szegedi vegyes halászlé és "tépett" túrós csusza a Kiskőrössy Halászcsádában, a Tisza partján

Ár: 8.900.- HUF/fő (autóbusszal, idegenvezetéssel, ebéddel)

A túra min. 15 fő jelentkezése esetén indul.


Ask a question about this tour

We will respond as soon as possible Leave your number if you would like assitance by phone Szeged, a napfény városa Please ask your question in English if possible