Home > > Székesfehérvári kirándulás

Székesfehérvári kirándulás

Székesfehérvári kirándulás
Koronázó városunk és a Bory-vár

Please select tour information

Prices
Please note that our prices include transfer and that they may vary according to the special features if each tour. The below prices are indicative, you will receive your personal quotation upon submitting your request.
  Tours of Budapest
  Half Day Full Day
1-2 person 120 € 180 €
3-6 person 180 € 220 €
     
  Tours of Hungary
  Full day
1-2 person 220 € - 380 €
3-8 person 260 € - 460 €
     
     

Tour description

Koronázó városunkban, Székesfehérváron egész évben pezsgő kulturális élet várja az ide látogatókat. A város történelmi múltját számos műemlék őrzi.  A belváros számos látnivalója között szerepel nemzeti emlékhelyünk, a Középkori romkert, a Szent István bazilika romjaival, a Püspöki palota és az Országalma, a Hiemer-ház, a Virágóra, a Vörösmarty Színház, a Püspöki székesegyház és a gótikus Szent Anna kápolna, (amely a város egyetlen változatlanul fennmaradt középkori épülete), a gyönyörű barokk és rokokó Ciszterci és  Ferences temlom és rendház, a Fekete Sas Patikamúzeum, a Pelikán-udvar és az Óramúzeum a zenés órajátékkal, az Aranyulla emlékmű, a Budenz-ház és a Zichy ligeti Zenepavilon.

A Hetedhét Játékmúzeum Székesfehérvár történelmi belvárosában, a város leggyönyörűbb épületében, a Hiemer-házban található. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz a Szent István Múzeum, az Óramúzeum, és az Arany Sas Patikamúzeum megtekintésére is.

A kirándulást a Bory-várban fejezzük be. A látszólag öncélú díszítményekkel ellátott, túlméretezett lakóház a magyarországi szimbolikus építészet különös példája. A mesebeli várkastélyban, amely Bory Jenő festő, szobrász, építész és művészettörténész „életműve”, több száz, a legváltozatosabb technikával készült szobor található, a falakat elborítják a festmények,  a külső és belső terekben a legváratlanabb helyeken tűnnek fel  mozaikok, üvegfestmények, díszkutak. A vár százoszlopos udvarának körbefutó folyosóin a magyar történelem nagy alakjai, hősök, dalnokok és királyok sorakoznak Álmos ősvezértől Tinódi Lantos Sebestyénig.

Belépő: 800.-/400.- HUF/fő

 Ár: 3.700.- HUF/fő (autóbsszal, idegenvezetéssel)

 A Bory-vár 2013 november 18. és 2014. március 1. között nem látogatható. A túra min. 15 fő jelentkezése esetén indul.


Ask a question about this tour

We will respond as soon as possible Leave your number if you would like assitance by phone Székesfehérvári kirándulás Please ask your question in English if possible