Home > > Kirándulás Hollókőre és Tarra

Kirándulás Hollókőre és Tarra

Kirándulás Hollókőre és Tarra
Hollókő élő népi öröksége, a Körösi Sándor Emléksztúpa és Pokoljáró Tari Lőrinc udvarháza

Please select tour information

Prices
Please note that our prices include transfer and that they may vary according to the special features if each tour. The below prices are indicative, you will receive your personal quotation upon submitting your request.
  Tours of Budapest
  Half Day Full Day
1-2 person 120 € 180 €
3-6 person 180 € 220 €
     
  Tours of Hungary
  Full day
1-2 person 220 € - 380 €
3-8 person 260 € - 460 €
     
     

Tour description

A kirándulás első megállója Hollókő, amely 1987 óta - mint "élő népi örökség" - az UNESCO Világörökségi Listára felvett egyetlen falu. A látogatás során megnézzük az Ófalu jellegzetes palóc házait, amelyek mindegyike védett műemlék, Hollókő híres fatornyos templomát, ellátogatunk a Tájházba, a Falumúzeumba, a Babamúzeumba, a Legendák házába, a Fazekas-  és Szövőházba. A Hollókői Udvarban helyi lakosokkal találkozunk, megismerjük népszokásaikat, népviseletüket, kézműves termékeiket, dalaikat, ételeiket, és mindent megtudunk arról, kik is azok a palócok. A faluban számos vendéglátó helyen autentikus palóc ízeket kóstolhatunk.

Hollókő után a közeli Tar községbe megyünk. Tar egykori földesura, Zsigmond király hű lovagja és diplomatája volt a kalandos életű Tari Lőrinc, aki a szépirodalomban a "Pokoljáró" előnevet érdemelte ki, az írországi Szent Patrik-sziget kénes barlangjában tett látogatása után. Életútja bepillantást enged nemcsak a korabeli Magyarország társadalmi viszonyaiba és politikai küzdelmeibe, hanem a korabeli Európa nagyhatalmi politikájába, valamint vallási életébe is. Taron ma is állnak egykori erődített udvarházának romjai, a Szent Mihály templom mellett. A templom, amely szentélyének használt épületrésze még a XIII. század közepén épült, a gótika és a reneszánsz építészet együttélésének kiemelkedő példája Magyarországon.

Tar határában fekszik a  Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark. Az Emlékpark legfőbb vonzereje a Kőrösi Csoma Sándor Békesztúpa, amely nagy tudósunknak állít méltó emléket. A Sztúpa halálának 150. évfordulója alkalmából épült 1992-ben, és Őszentsége a Dalai Láma szentelte fel ugyanazon évben. A Sztúpa mellett áll a Kőrösi Csoma Sándor Emlékpavilon, amely a tibeti szakrális hagyomány stílusában épült, és nagy tudós zarándokunknak, a Nyugati Világ Megvilágosultjának életútját tárja elénk.

Ár: 4.500.- HUF/fő (autobusszal, idegenvezetéssel)

A program min. 15 fő jelentkezése esetén indul.


Ask a question about this tour

We will respond as soon as possible Leave your number if you would like assitance by phone Kirándulás Hollókőre és Tarra Please ask your question in English if possible