Home > > Kirándulás Veszprémbe, Balatonfüredre és Tihanyba

Kirándulás Veszprémbe, Balatonfüredre és Tihanyba

Kirándulás Veszprémbe, Balatonfüredre és Tihanyba
A királynék városa és a Tihanyi félsziget

Please select tour information

Prices
Please note that our prices include transfer and that they may vary according to the special features if each tour. The below prices are indicative, you will receive your personal quotation upon submitting your request.
  Tours of Budapest
  Half Day Full Day
1-2 person 120 € 180 €
3-6 person 180 € 220 €
     
  Tours of Hungary
  Full day
1-2 person 220 € - 380 €
3-8 person 260 € - 460 €
     
     

Tour description

Kirándulásunk első megállója Veszprém, a „királynék városa”. A Várhegy sziklagerincén szép polgárházak teremtenek történelmi hangulatot a Várnegyedben, ahol a XI-XIII. században királyi vár állt. Megnézzük a Hősök Kapuját, a Tűztornyot,  a barokk Dubniczay-palotát, a Nagypréposti házat, az Érseki Palotát, a kora gótikus Gizella Kápolnát, a Szent Mihály Székesegyházat,  a IX.-X. században épült Szent György Kápolnát és a  klasszicista Piarista Gimnázium, templom és rendház épületét. Halálának 900 éves évfordulóján emléket állított első királyának a magyar nemzet. Szent István és Gizella Királyné szobra a vár völgyre néző végén, a Kilátóbástyán áll, ahonnan pompás panoráma nyílik a Séd-patak feletti karcsú Szent István Völgyhidra.

Szentháromság jegy”, mely valamennyi intézmény és kiállítás megtekintésére jogosít: (Érseki Palota, Gizella-Kápolna, Szent György-kápolna, Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény)
Felnőtt: 2100 Ft
Diák/nyugdíjas:1200 Ft

Balatonfüred a Balaton északi partján, lankás dombok által körülölelt kisváros, 1971 óta hazánk első gyógyüdülő városa, a „Szőlő és bor nemzetközi városa”. Ismertségét elsősorban szénsavas forrásainak és mediterrán jellegű klímájának köszönheti. Jelentősebb látnivalói az
Állami Szívkórház, a Kossuth Lajos ivócsarnok, ( itt kóstolhatjuk meg a híres savanyú vizet, mely elismert, természetes ásványvíz ), a volt Nagyvendéglő (ma Anna Grand Hotel, az Anna Bálok színhelye),  a Füredi Panteon , a híres Horváth ház, Blaha Lujza volt nyaralója (ma Hotel Blaha), a Kerek templom, a Jókai villa, a Vaszary villa, a Rabindranath Tagore sétány, és a Kiserdőben az első dunántúli magyar nyelvű kőszínház hat megmaradt oszlopa. Sétánkat a Marine Yacht Port kikötőnél fejezzük be, amely évente a legendás Kékszalag vitorlásversenyek kiindulópontja.

Tihanyban az 1055-ben alapított bencés apátsági templomból mára csak az  I.András király sírját őrző altemplom- a magyar építészet egyik legbecsesebb emléke- és az apátság alapítólevele, első magyar nyelvemlékünk maradt fenn. Az altemplomra emelt barokk, értékes fafaragásokkal díszített templom kolostorában, a Bencés Apátsági Múzeumban találjuk a templom-történeti kiállítást, az utolsó magyar király, IV.Károly (1916-18) emlékszobáját, és a római- és középkori kőtárat. Az egykori halászfalu életét idézik az Ófalu népi lakóházai és a Fazekasház.

Belépő az Apátsági Múzeumba 1000.- /500.- HUF/fő

Ár: 5.600.- HUF/fő autóbusszal, idegenvezetéssel

A túra min. 15 fő jelentkezése esetén indul.

 

 

 


Ask a question about this tour

We will respond as soon as possible Leave your number if you would like assitance by phone Kirándulás Veszprémbe, Balatonfüredre és Tihanyba Please ask your question in English if possible